PUPOVAC DIKTIRA UVJETE: Bez Škore i “ekstremne desnice”

410

Vremena nema, svjestan je toga šef HDZ-a Andrej Plenković koji je nakon pobjede njegove stranke na parlamentarnim izborima i osvajanja 66 mandata već osigurao novu većinu.

I to s osam saborskih zastupnika iz manjinskih redova, te sa jednim zastupnikom Čačićevih Reformista, i Štromarova HNS-a.

”Jedini uvjet manjinaca, ali i drugih partnera s kojima smo razgovarali bio je taj da u većini ne sjede zastupnici Domovinskog pokreta pa i sam Miroslav Škoro, to je posebno naglasio Milorad Pupovac, on takve smatra ekstremnom desnicom. A i ostali s kojima smo razgovarali podjednakog su mišljenja”, otkriva naš sugovornik blizak premijeru Plenkoviću.

Dodaje da je i sam šef HDZ-a suglasan s tim stavom. ”Njemu i Europa diktira tempo, on se mora paziti ekstremizma. Uostalom Plenković niti nije taj tip političara, prema tome, dogovor koji je postigao mu savršeno odgovara, ide u prilog njegovoj europskoj, ali i hrvatskoj karijeri. Ruke su mu u potpunosti odvezane i on naprosto može činiti što ga je volja”, poručuje naš sugovornik.

A da je doista osigurao 76 potpisa te da se radi o inicijalnom dogovoru sa strankama s kojima je HDZ i do sada surađivao potvrdio je i sam Plenković najavljujući nastavak tehničkih procedura. ”Idemo što prije formirati novi saziv Hrvatskog sabora i novu Vladu i krenuti raditi u korist naših građana”, poručio je Plenković i dodao kako bi se nova Vlada mogla vrlo brzo oformiti.

Dnevno.hr

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *