Razgovarate o nekom proizvodu, a odmah potom vam na mobitelu ‘iskoči’ reklama baš za njega! ‘Prisluškuje’ li vas vaš mobitel?

1205

Oglašivač može stvoriti sliku vašeg života: vaše rutine, želje i potrebe. Te tvrtke neprestano nastoje procijeniti popularnost svojih proizvoda i kako se to razlikuje na temelju faktora kao što su dob, spol, visina, težina, posao i hobiji.

Jeste li se ikad našli u situaciji da putem poruka ili telefonskog razgovora komunicirate s prijateljem, poslovnim partnerom ili članom obitelji o kupnji nečega i ubrzo nakon toga shvatili da vam iz raznih izvora (Google, Facebook…) već sljedeći ili čak isti dan počinju stizati oglasi povezani s tim predmetom ili uslugom? Ako jeste, možda ste se zapitali je li vas vaš pametni telefon “slušao”, piše portal Mob.

Ali, je li stvarno tako? Jer nije slučajno da je predmet koji vas zanima bio isti onaj o kojem ste razgovarali ili chatali.

No, to ne znači nužno da vas vaš uređaj doslovno sluša ili prati vaše razgovore, iz jednostavnog razloga što – ne treba. Razlog tome je što postoji velika šansa da ste mu sve potrebne podatke već ranije dali.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *