READINESS Cebalo: Naša postrojbe civilne zaštite su među najbolje opremljenima u Hrvatskoj

75

Povodom održavanja partnerskih sastanaka kojima je cilj praćenje realizacije projektnih aktivnosti i zadanih rokova projekta READINESS kojima je domaćin Dubrovačko-neretvanska županija, danas je u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika održana konferencija za novinare.

Zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je kako se kroz projekt Readiness nabavila oprema vrijedna 225 tisuća kuna, te je u sklopu projektnih aktivnosti održana vježba ”Pripravnost 2018.” u Slanome.
”Projekt Readiness je nastavak na projekt HOLLISTIC, no moram istaknuti kako ćemo u sklopu projekta AdriaMore nabaviti vatrogasni brod vrijedan milijun kuna. S ponosom ću reći kako su naše postrojbe civilne zaštite među najopremljenijima u Hrvatskoj”,rekao je zamjenik Cebalo.

Predstavnik vodećeg partnera projekta Regije Molise Nicola Pavone istaknuo je da je suradnja među partnerima počela za vrijeme HOLISTIC projekta iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. ”Iskoristili smo priliku i nastavili suradnju i u sklopu programa prekogranične suradnje HR-ITA. Zajednička suradnja je nužna pogotovo jer su i Italija i Hrvatska ugrožene istim rizicima kao što su požar i potres”, rekao je Pavone.
Napomenuo je kako je značajna i mreža iskustava koja se stvara u ovakvim projektima i time otvara put suradnji i novim projektima kako bi se poboljšala suradnja naših zemlja u području znanosti i novih tehnologija u civilnoj zaštiti. Zahvalio Dubrovačko neretvanskoj županiji na suradnji u HOLISTICU kao i sada u projektu Readiness te izrazio nadu u daljnju zajedničku suradnju.
Projekt READINESS ukupno je vrijedan oko osam milijuna i 900 tisuća kuna, a u njegovoj provedbi, osim Dubrovačko-neretvanske županije, sudjeluju Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, talijanske regije Molise, Marche i Fruili-Venezia-Giulia. Projektne aktivnosti Dubovačko-neretvanske županije vrijedne su milijun i 170 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa prekogranične suradnje INTERREG Hrvatska – Italija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *