Reakcija načelnika Lasića na tendenciozno izvještavanje o OŠ Cavtat: Nadamo se samo da će i to senzibilizirati javnost o našem gorućem problemu

514

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić reagirao je na nedavno objavljen prilog u Dnevniku Nove TV na temu OŠ Cavtat. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

”Iako nisam mislio, ne mogu ne reagirati na sinoćnji prilog emitiran u Dnevniku Nove TV o izgradnji nove škole u Cavtatu. S medijima sam uvijek imao vrlo otvoren odnos, sve informacije su uvijek bile dostupne stoga sam neugodno iznenađen tendecionošću kojom je tema obrađena, pa čak i nepoznavanjem materije.

Nažalost OŠ Cavtat rađena je prije 35 godina i trenutno je takva kava jest. Dio razloga se može pronaći u tome što od početka nije kvalitetno napravljena, a s godinama i neadekvatnim održavanjem došla je u ovako loše stanje.

Ne želim ovdje abolirati niti sebe ni moje suradnike, no moram istaknuti kako OŠ Cavtat nije pod nadležnošću Općine Konavle već Dubrovačko-neretvanske županije, ali usprkos tome Općina na različite načine pomaže sve škole u Konavlima kao i naše vrijedne učenike.

Općina Konavle zbog svojih marljivih stanovnika koji znaju pravilno koristiti vrijednosti koje nam je dao dragi Bog svrstava se među boljestojeće općine u Hrvatskoj, no nažalost 40 milijuna kuna je jednostavno preveliki iznos i za nas i za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Također, Općina Konavle je ta koja izravno skrbi o vrtiću u Cavtatu koji je pak u osjetno boljem stanju nego škola, a zajedno sa županom Dobroslavićem aktivno radimo da se nova škola što prije realizira i za to su nam obećana sredstva pri resornom Ministarstvu.

Na osobnoj razini moram kazati da svi koji me poznaju znaju koliko sam napora uložio u projekt nove škole u Cavtatu. Smatram kako u svim porama društva, tako napose u medijima mora postojati i određena doza morala ponajviše zbog uloge koju imaju u kreiranju javnog mijenja, pa ću još jednom istaknuti kako nova zgrade Općine nije bila neka naša grandiozna želja nego potreba jer iz Vile Banac moramo iseliti temeljem pravomoćne sudske presude. Taj novi objekt ipak bit će puno više od prostorija Općine. Upravo kako bi osigurali sadržaje poput samoposluge s mesnicom ili nove place odlučili smo ne prodavati poslovne prostore nego ići na rješenje najma. Kad jednom prodaš više nema natrag, a nikada se nismo i nikada nećemo voditi načelom profita preko leđa naših sugrađana.

Ipak, u svemu treba tražiti nešto pozitivno pa želim vjerovati kako će i taj tendeciozni prilog biti uspjeh za nas jer će dodatno senzibilizirati javnost o ovom našem gorućem problemu”.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *