ROKO TOLIĆ O ŠTRAJKU U CROATIA AIRLINESU : To je ucjena, pilaju granu na kojoj sjede!

201

Piloti, kabinsko osoblje i dio mehaničara aviokompanije Croatia Airlines, najavilo je štrajk sljedeći utorka, 8. kolovoza, jer kako kažu žele novi kolektivni ugovor, a ne produljenje postojećeg što želi Uprava CA. Iz sindikata CA su kazali kako su htjeli izbjeći štrajk, no nemaju drugog načina da se izbore za svoja prava. O cijeloj situaciji koja je alarmantna obzirom da se događa na vrhuncu turističke sezone za komentar smo upitali direktora Zračne luke Dubrovnik, Roka Tolića.

– Što se tiče najave štrajka bilo bi jako štetno da eskalira u srcu turističke sezone s obzirom da je Croatia Airlines ipak najvažniji avijacijski partner. Na našim krilima dolazi 30 posto svih posjetitelja u Hrvatsku. Razumijem potrebu za dogovorom oko kolektivnog ugovora, ali podržavam stav ministra prometa Olega Butkovića koji smatra kako se ništa neće izgubiti ako pregovori o kolektivnom ugovoru počnu na jesen, jer je Sindikatu ponuđen sporazum da se sadašnji kolektivni ugovor primjenjuje do 1. listopada i potom krene u pregovore o novom – rekao je Tolić istaknuvši kako štrajk smatra metodom ucjene.

– Svaka metoda ucjene nije dobra. Oni idu za tim kao sad je kolovoz, vrhunac sezone, mi ćemo štrajkati. To je pilanje grane na kojoj se sjedi. Dovesti tvrtku u takav problem pa da sutra bude pitanje hoće li ona opstati ili ne – jasan je Tolić.

Na upit što je s natječajem za direktora Zračne luke Dubrovnik, Tolić je rekao kako je natječaj zaključen, prijave gotove, kao i razgovor s Povjerenstvom koje bi trebalo uskoro donijeti odluku.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *