“S bebom od devet mjeseci i visokom febrom tjerali su me na kišu”

4252

Sve možemo prešutati i pretrpjeti, ali ne i kada su u pitanju naša djeca!  Manuela Damjanac doživjela je neugodno iskustvo u dubrovačkoj bolnici. Naime, pedijatrica je uputila devetomjesečnog dječaka na vađenje krvi, a na Domu zdravlja su mamu i bebu uputili u OB Dubrovnik zbog visoke temperature. Mnoge su mame potvrdile za naš portal kako su doživjele slično, a  ovo je Manuelina priča:

-Došli smo na glavni ulaz, moj je dječak imao temperaturu 39. Dolazim na glavni ulaz, pada kiša, tete na ulazu pita ima li febru. Kad sam rekla da ima, pobjegla je i zatvorila vrata, kazala da tu ne možemo ući i poslala nas na neki ulaz za febrilnu djecu. Rekla sam da pada kiša, ali nju ne zanima. Zatvorila je vrata i otišla. Odlazim po kiši oko bolnice, ne znajući ni gdje idem, pronađem ta vrata, nalazim na jednu mamu sa kćeri od nekih 12, 13 godina. Rade bebi i meni test na Covid i kažu nam da čekamo vanka, na kiši, bez da se imamo gdje sakriti. Test je bio negativan, pa nas gospođa s curicom pušta prije jer imamo malu bebu s febrom. U međuvremenu stiže još jedna majka s febrilnom bebom, također od devet mjeseci, priča Manuela, majka četvoro djece.

Kako kaže, nakon dva sata čekanja, stiže doktorica i medicinska sestra.

-Viču na nas što radimo s bebama unutra i da moramo izaći vanka! Odbijam izaći na kišu s bolesnim djetetom! Druga žena odlazi jer vidi da nema smisla ovoliko čekanje. Tri sata smo već bili tamo, trebalo je dijete i jesti i presvući se, a nisam imala gdje to učiniti. Od osam sati ujutro bio mi je na rukama, malaksao od visoke febre. Kako sam odbila izaći, zvali su nekog na telefon i otvorili mi sobu u kojoj je već ležalo bolesno dijete s majkom, koje ima mononukleozu. Dječak leži, a pored njegovog kreveta u kante teče voda s plafona.

Čekamo još sat vremena kako bi nas primili i pregledali. Moram pohvaliti sestre i doktoricu Ljubenko, koja je svoj posao na kraju odradila krajnje profesionalno i ljubazno i hvala joj na svemu. Rekla je da se ispričava i da me razumije, ali kako jednostavno nemaju uvjete.

Ova mama kaže kako su sve skupa čekali od dolaska do pregleda oko pet sati.

-Da nisam bila bezobrazna i neposlušna, svo vrijeme bi čekali na kiši. Pitam se dokad više? Danas ja, sutra možda vi, ali ovakav tretman nitko ne bi trebao imati. Svaka čast doktorima i sestrama, ali se pitam zašto i oni to dozvoljavaju i kako ovome svemu stati u kraj? Ovo je sramota grada, bolnice, države…Ne želim više nikome da ovo doživi, nije bio toliko ni problem u čekanju, nego u tome kako se nema gdje čekati. Ne želim prozivati nekoga, nego podići glas da ovo sve više ne bude ovako!, ogorčeno je kazala Damjanac za naš portal.

“Tako velika bolnica, i da nemaju bar nekakav prijem za djecu i starce, a ovako ugrožavati zdravlje , ovo je za plakati“, “Prestrašno! Slično smo doživjeli…”, “Vidjela sam vas danas i bilo mi je jako žao i baš sam prokomentirala nek ste se drzli na nju…”, “Mi smo na kiši čekali tri sata”..tek je dio komentara uzrujanih mama u Facebook grupi Mame iz Dubrovnika.

Povodom ovog slučaja poslali smo upit OB Dubrovnik i njihov odgovor ćemo naknadno objaviti.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *