SAGA O MJENDULIMA U PRIMORJU: Sve istražuje Ured europske tužiteljice!

973
Član Nezavisne liste Općine Dubrovačko primorje i predsjednik Općinskog vijeća Vlaho Mozara podnio je kaznenu prijavu protiv Vanje Gnjidić i njezine firme zbog kako je naveo u prijavi, protupravnog korištenja općinskih nekretnina. Jučer su članovi Nezavisne liste napisali na svojoj službenoj Facebook stranici:
Predali smo kaznenu prijavu protiv tvrtke G.R.M. d.o.o. i povezanih osoba, u vlasništvu Vanje Gnjidić zbog protupravnog korištenja općinskih nekretnina.
U skladu sa JOT standardima prvo smo pozvali gđu. Gnjidić na dijalog, više puta, nije se odazvala.
Nakon toga smo predali kaznenu prijavu na DORH – Općinsko Državno Odvjetništvo Dubrovnik. (ODO DU)
ODO DU nam šalje odgovor koji naprosto nema veze sa stvarnošću, pri tom odbacuju našu prijavu. Kroz taj dopis prebacuju nadležnost na EPPO i tako, između redaka, im curi zaključak da je postupak protiv Vanje Gnjidić i povezanih tvrtki pokrenula Europska Unija, tj. ured Europske tužiteljice (EPPO). To je ključna stvar, saznanje da se događanjima u našoj općini bavi sama Europska unija!
Ne prihvaćamo dopis ODO DU, već šaljemo dobro argumentirani odgovor i tražimo ponovno razmatranje prijave i ispravljanje njihovih grešaka.
Sve je dokumentirano slikama u prilogu. Predstavnici medija, ako želite slobodni ste poslužiti se ovim slikama. U međuvremenu, mi nastavljamo naše JOT Javno Otvoreno Transparentno djelovanje.
Podsjetimo, Dubrovnik INsider je iznio priču o davanju najma preko 900 000 m2 u zakup firmi Ševelj d.o.o. na tri lokacije u Općini Dubrovačko primorje, o čemu možete čitati ovdje i ovdje
Nakon medijskih napisa, u priču su se uključili ured europske tužiteljice i shodno tome PU Dubrovačko-neretvanska.
Isto tako, otkrili smo kako je stanovita Gnjidić dobila u zakup i zemljište u Šibensko-kninskoj županiji, pa smo i tamo potražili odgovore, pitali ima li nasada, raspitivali se o gospodarskom programu i poticajima. Dobili smo ovakav odgovor od Grada Šibenika:
Nastavno na Vaš novinarski upit, slobodna sam Vas obavijestiti kako Grad Šibenik nije zaprimio izvješća godišnjih gospodarskih programa tvrtke G.R.M. d.o.o. te Vam, nažalost, iz tog razloga nismo u mogućnosti odgovoriti na upućena pitanja koja su od interesa i Gradu Šibeniku. Dodatnom provjerom u nadležnim upravnim odjelima, nadalje,  ustanovljeno je da je Grad Šibenik zatražio inspekcijski nadzor nad poslovanjem upravo te tvrtke te očekuje povratnu informaciju. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *