SAMO BEZBRIŽNO: Objašnjenja koja nikome ne dugujete

421

Odluke i izbori koje donosimo oblikuju nas i naše živote. U njih trebamo biti u potpunosti sigurni bez da osjećamo potrebu za opravdavanjem. 

Objašnjenja koja nikome ne dugujete uključuju ona o…

1. …vjerskim i političkim stajalištima-Vjerska i politička stajališta dio su identiteta svake osobe. Vi ste ti koji odlučujute što točno i koliko toga želite podijelite s drugima. Jedino je važno da se osjećate ugodno čineći to te da ne osjećate obavezu da se morate opravdavati zbog svojih izbora.

2. …ljubavnoj vezi-Privatnost vašeg ljubavnog života ne tiče se nikoga drugoga osim vas i vašeg partnera. Također, nema potrebe ni za objašnjavanjem zašto ste solo, ako to ne želite. Ta odluka je isključivo na vama.

3. …pozitivnom načinu ponašanja-“Kada su vaše životne odluke i izbori u pitanju, ne biste smjeli osjećati potrebu da ih opravdavate i objašnjavate drugim osobama”

4. …neispričavanju i neslaganju-Ako vam nije žao, nemojte se onda ni ispričavati. To ionako ne bilo iskreno, a druga osoba stvorit će lažan dojam o vama i o vašim namjerama. Također, ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, u redu je to i pokazati. Važno je samo da budete korektni.

5. …životnim ciljevima-Bilo da se radi o onome što želite postići u privatnom ili profesionalnom životu, nikome ne dugujete objašnjenja o vašim ciljevima i snovima. Ti ciljevi su ono što vas potiče da idete naprijed i nemojte dopustiti da vam itko stane na put.

6. …vlastitom izgledu-Promijenite boju kose, tetovirajte se, našminkajte se ili pak nemojte, stvorite vlastiti jedinstveni stil. Kako izgledate tiče se samo vas, i jedino je važno da se osjećate ugodno u vlastitoj koži. Upravo tada ćete još više cijeniti sami sebe.

7. …mjestu stanovanja -Nikoga se ne smije osuđivati zbog životnih okolnosti, pogotovo kada je riječ o mjestu stanovanja. Gdje živite i s kim živite nisu pitanja na koja morate odgovoriti ako ne želite.

8. …vlastitoj karijeri-Jeste li zadovoljni s poslom i s pravcem u kojem vaša karijera ide ili niste? Jedina osoba kojoj na ovo trebate odgovoriti ste vi sami. Nemojte dopustiti da netko drugi određuje vaše poslovne poteze i smjer karijere.

9. …financijskoj situaciji-Uvid u situaciju na bankovnom računu imate samo vi. Stoga nikome ne dugujete ikakva objašnjenja. Na vama stoji odluka želite li ili ne komentirati s drugima vašu financijsku situaciju.

10. …načinu odgoja djece-Niti jedni roditelji ne koristi identične tehnike prilikom odgoja djece. Naravno, neke odluke će biti vrlo slične ili iste, ali svaki roditelj je i sam drugačije odgajan te možda dolazi iz druge kulture ili generacije. To isto tako utječe na njegov pristup odgoju vlastite djece, koji on ne mora pojašnjavati drugima.

 

IZVOR: ZADOVOLJNA.HR

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *