SAVEZNIK U MRŠAVLJENJU: Skidajte suvišne kilograme na zdrav i prirodan način! Ovo povrće će vam sigurno pomoći

926

Krastavac se sastoji od vode i važnih nutrijenata. Osim što je bogat vitaminima A i C, sadrži silicij koji jača vezivna tkiva. Također, sadrži mali broj kalorija pa je odličan izbor ako ste na dijeti.

Vitamini i minerali u ovom povrću nahranit će vaše stanice pa ćete imati veću kontrolu gladi. Samim time spriječit ćete prejedanje i smanjiti želju za slatkišima.

Jedna trećina krastavca (oko 100 g) sadrži samo 16 kalorija. To je logično, jer se to povrće sastoji od najviše vode, a nutricionisti kažu da vam sok krastavca može biti od velike koristi u procesu mršavljenja. Voda također ubrzava metabolizam, a konzumacija krastavca imat će isto djelovanje.

Osim što ga možete jesti sirovog, možete krastavac i kriške limuna staviti u vodu, čime ćete dobiti izvrstan napitak za mršavljenje.

Konzumacija samo krastavaca se ne preporučuje jer imaju manjak masnoće i proteina koji su tijelu neophodni za normalno funkcioniranje, no kombiniranje tog povrća s drugim hranjivim namirnicama može imati odlične učinke na vaše mršavljenje.

Osim toga, krastavac će vam očistiti kožu, boriti se sa upalama, potaknuti probavu, pomoći tijelu da ostane hidratizirano i zaštititi vaše stanice.

IZVOR: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *