SILVIO NARDELLI: Odbacujem bilo kakve tvrdnje da smo ucjenjivali vlasnike Adrenalinskog parka Sveta Ana!

1049

Na službenoj Facebook stranici Adrenalinskog parka Sveta Ana objasnili su zašto Župa dubrovačka neće dobiti zabavni park ispred trgovačkog centra Sub city.

“Sigurno ste se pitali gdje je zapelo s parkom ispred Sub-a…. Dugo sam razmišljala kako da započnem pisati ovaj post. Rado bi počela s aktualnim stanjem u državi, ali ne treba vam objašnjavati ništa. To se dogodilo i s našim parkom. I u ovaj projekt smo unijeli puno ljubavi, kreativnosti i novca. Ali kod nas vladaju neki drugi zakoni… #jačitlači i #dajkuvertupamoždainapravišnešto. Problem nastane ako niste taj tip. Ja nisam. I iz tog razloga Župa Dubrovačka neće imati prekrasno igralište za djecu. Ugovor smo potpisali prije skoro pola godine. Uzeli smo teren u najam ali do prije par dana dok nismo odustali nije nam dopušteno bilo korištenje terena na koji smo imali zakonsko pravo. Nismo prekršili niti jedan propis. Suradnja je bila dogovorena. Dok se nije pojavio načelnik sa obustavom radova i ucjenom. Radovi su nam obustavljeni bez ikakvog logičnog objašnjenja osim što je traženo da pored svih ulaganja napravimo dodatno i omanji Arboretum od skoro pola milijuna kuna o vlastitom trošku. Na što nismo pristali. Niti je to bilo navedeno u ugovoru koji smo potpisali. Niti je djeci bio potreban Arboretum u sred zabavnog igrališta. Privatno zemljište i privatan park. Ali u “tuđoj kući” šerif se pita ili nećete raditi. U međuvremenu smo izgubili veliko ulaganje, sredstva moramo tražiti natrag sudskim putem ako ih ikada više i vidimo. Ulaganje toliko veliko da ne bi bili ga isplatili ni za 20 godina. Ali volimo djecu i volimo parkove. Sad rasprodajemo opremu i odlučili smo se povući iz posla. Jako sam razočarana činjenicom da dok su Sub i Općina se nadmudrivali, nitko se nije zapitao kako je nama i koje gubitke mi brojimo neradom od 6 mjeseci i polomljenom opremom na zemljištu na kojem nam je zabranjeno bilo i osigurati opremu. Uglavnom, razumijem mlade koji odlaze, ovdje se nema više što spašavati. Zadržati ćemo samo paint na Poljicu, sve ostalo prodajemo. Hvala na razumijevanju. U nadi u bolje sutra….”

O prozivkama vlasnice Adrenalinskog parka pitali smo Silvia Nardellija, načelnika Općine Župa dubrovačka.

Neugodno sam iznenađen prozivanjem od strane vlasnice adrenalinskog parka Sveta Ana. Zgrada Sub City ima uporabnu dozvolu sukladno projektu i građevinskoj dozvoli prema kojima se mora urediti zelena površina.

Sukladno ugovorima Općine s trgovačkim centrom Sub city, Sub centar je bio dužan na jednom dijelu izgraditi dječje igralište, što nije napravio već više od dvije godine. Nezadovoljni smo načinom na koji Sub City održava tu površinu ali i ostale, na što smo više puta apelirali prema agenciji koja upravlja Sub City-em, posebno za B zgradu koja još uvijek stoji nezavršena i neprimjerenog izgleda kao i za neodržavanje površina prema državnoj cesti B8, kao i za ostale prostore oko zgrade B, kao i načinom gospodarenja okolnih površina koje su u vlasništvu Sub City centra. Vlasnica adrenalinskog parka Sveta Ana je bez ikakvog kontakta s Općinom započela izgradnju parka nasipajući ga oko 50% pijeskom i postavljanjem rekvizita.

Odbacujem bilo kakve tvrdnje da ih se ucjenjuje, vlasnica je višekratno upozoravana da obustavi s radovima.

Općinu ne zanima poslovni odnos vlasnice adrenalinskog parka Sveta Ana sa Sub city centrom, Općina jedino želi da prostor primjereno izgleda i sukladno postojećim dozvolama.”, rekao je Nardelli za Dubrovnik INsider.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *