SKANDALOZNO: Evo koliko nas je koštao županov novi bijesni auto!

349

Krajem svibnja ove godine, Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je natječaj za kupnju novog automobila. Tada su iz naše županije naveli kako je razlog kupnje novog automobila prometna izoliranost, razlog visoke kilometraže i kvarovi na postojećem vozilu. Stoga su u natječaju naveli kako vozilo mora imati minimalno 190 konjskih snaga, automatski mjenjač na gumama od 18 cola s aluminijskim naplatcima, a vozilo mora imati i bi-Xsenon svjetla. Kako su u našoj redakciji same žene, nismo znale što su to bi-Xsenon svjetla, pa smo doznale kako je to doista sjajna stvar, rasvjetljavaju cestu dva i pol puta snažnije nego standardna, a i štedljivije su nego obična, pa automobil troši manje goriva. To je nama poreznim obveznicima, bitno, da se štede naši novci.

Tražilo se također da automobil ima i bočne zračne jastuke i pogon na sva četiri kotača. 

Zbog prometne izoliranosti, bilo je bitno da automobil bude crne metalik boje. Tražili su vozilo vrijedno 400 000 kuna s PDV-om. Drugo vozilo, sudeći po specifikaciji automobila u natječaju, koje bi manje koštalo porezne obveznike, nije apsolutno dolazilo u obzir. Naravno, zbog prometne izoliranosti i visoke kilometraže.

Poslali smo upit uredu župana koji je automobil kupljen iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije, međutim odgovor nismo dobili. Pronašli smo i bez njihovog odgovora koliko je županija platila vozilo: 376.904,51 kune s PDV-om. Ima li Škoda Superb dodatnu opremu, nismo uspjeli doznati. Čime se vozi naš župan, Nikola Dobroslavić, možete vidjeti na našim fotografijama, kao i Odluku o odabiru ponude, Zapisnik o javnom otvaranju ponuda, a zanimljivo je vidjeti i ovaj link.

Interesantno je znati i kako je u Registru ugovora jednostavne nabave 2017. navedeno kako je za potrebe Dubrovačko-neretvanske županije kupljeno još jedno vozilo od istog dobavljača, tvrtke Euro Daus, 222.033,3 kune, (što možete vidjeti ovdje) dakle prema našim saznanjima dva automobila plaćena su gotovo 600.000 kuna. Obzirom kako se su dva vozila kupljena u samo godinu i pol dana, ostaje nam za vidjeti hoće li se župan za Božić počastiti novom muškom igračkom.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *