SLUČAJ DOMUS CHRISTI: Ministarstvo reagiralo, traži postupanje od županije i obavijestilo inspekcijski nadzor!

2723

Mirjana Raguž  je zaposlenica Doma za starije i nemoćne Domus Christi. Prvi put je izašla u javnost zbog priče o stjenicama, a već duže vrijeme ukazuje na nepravilnosti unutar ove ustanove.

Iako je nelegalno Upravno vijeće, koje je razotkrila upravo Raguž smijenjeno, ponovo je na čelo Domus Christija zasjela Mirjana Vujnović, kako je potvrdio župan Nikola Dobroslavić. Međutim, očitovalo se i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ministarstvo je uputilo je dopis županiji Dubrovačko-neretvanskoj ukazujući na potrebu postupanja u Domu za starije Domus Christi  sukladno njihovoj nadležnosti budući da je ista osnivač!

Također, Ministarstvo je putem Odjela za građane Vlade RH zaprimilo i dodatnu dokumentaciju: fotografije, izjave štićenika Doma te članova njihovih obitelji u vezi pritužbi na nedolično i neprofesionalno ponašanje ravnateljice te nezakonitosti u radu Doma!

Predmet je proslijeđen u rad Upravi za obitelj i socijalnu politiku te je obaviješten i Samostalni sektor za upravni i inspekcijski nadzor u socijalnoj skrbi te druga relevantna tijela u svrhu daljnjeg postupanja.

Raguž se obratila i drugim institucijama, kao što su Vlada Republike Hrvatske, Ured predsjednika države i DORH.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *