Sportsko-zabavni spektakl u Zatonu: pobjednička ekipa u Hrvatskoj putuje u Luksemburg!

426

Popularne ljetne igre za sve generacije ponovo stižu u Hrvatsku u sklopu svoje međunarodne turneje. Nakon osam uspješnih sezona, 278 događaja i gotovo milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja. Podsjetimo se, City Games je prošle godine, putem čak 9 televizijskih postaja, na malim ekranima pogledalo 10 milijuna gledatelja.

Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održat će se 02. kolovoza u Zatonu (riva) s početkom u 19:30 sati u organizaciji agencije Adria events, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika. Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.


U Zatonu će svoje snage odmjeriti ekipe s Dubrovačkog područja koje na igrama predstavljaju svoje gradove. Svi oni nadmetat će se u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su leteći vaterpolo, vodena alka, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo. Pobjednici igara u Zatonu stječu pravo nastupa na HR finalu koje će se i ove godine održati u Viru.

Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravu sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti s nekada popularnim Igrama bez granica. U Luksemburgu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka. U Luksemburgu će biti sminljeno šest televizijskih emisija koje će biti emitirane u brojnim državama, a raznovrsna scenografija i dorađene igre će zagarantirati nezaboravno iskustvo.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmirani sportaši, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih medalja Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vladimir Gojković, svjetski prvak u kickboxingu Dimitri Gjorgijev, prvak Hrvatske u crossfitu Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu Nato Cvitan, slovenski gimnastičar Rok Klavora te mnogi drugi.

Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu te tako predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomozite na putu do pobjede!” zaključuje Krzyk.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com , a igre možete da pratite i putem Facebooka i Instagrama.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *