SRAMOTNI PRIZORI U SOLITUDU: Smeće na sve strane, prazne boce i papiri tik uz more

504

Dubrovkinja se na društvenoj mreži Facebook požalila na smeće i nedostatak kanti na “najljepšoj” šetnici uz more. 
Naime, kako kaže jutros dok je šetala psa, neugodno se iznenadila vidjevši toliko smeća, praznih boca, ali i papira. 
Najveći je problem nedostatak kanti za smeće. Na cijeloj šetnici postoje tek dvije kante i to jedna od druge su udaljene barem 200 metara. Napominje kako probleme rade više domaći nego stranci. 
– Sjednete na klupicu, popijete sok i gle čuda nemate gdje baciti praznu bocu. Dotična smatra kako bi upravo kraj klupa trebala biti barem jedna kanta te poziva djelatnike Čistoće da se udostoje i dođu očistiti smeće. 
Problem nedostatka kanti nije samo problem Lapada, već svih dijelova Dubrovnika.

U povijesnoj jezgri Grada također nedostaje kanti za smeće kojih je po riječima starijih Dubrovčana bilo prije otvaranja silnih restorana. S otvorenjem novih restorana nestale bi po dvije kante. A dijelovi povijesne jezgre poput Karmena, Pelina i Svete Marije uopće nemaju kante za smeće, pa tako u slučaju da imate smeća uza se morate se s njime spustiti sve do Straduna do prve kante.

Također smo primili sliku čitatelja koji se požalio kako svako jutro ispred novootvrenog caffe bara u predjelu Karmena, netko ostavlja smeće. Niti je to pristojno raditi,  niti je u redu od Čistoće što to nitko ne dođe i ne pokupi.

Kako se ovaj problem misli regulirati odgovorit će nam iz gradskog poduzeća Čistoća kojima smo poslali upit.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *