SRĐAN SERGIO HRNIĆ: Bavim se glazbom za svoju dušu

41

 

Međunarodni „Marko Polo fest“, festival je pjesme i vina, koji kako kažu, ostavlja za sobom dah dalmatinskog, hrvatskog, sredozemnog i međunarodnog okruženja. Tradicionalan je festival nastao u čast 700.godišnjice povratka čuvenog putnika, putopisca, trgovca, istraživača dalekog istoka i diplomata na dvoru Kublai Khana, korčulanina Marka Pola.

Zbog tradicije, ali i entuzijazma i odvažnosti ljudi koji organiziraju ovaj festival velika je zainteresiranost hrvatske i svjetske javnosti.

Korčulani pozivaju sve koji vole lijepu pjesmu, ali i prirodnu ljepotu, djevičanske plaže, uvale, vinograde, maslinike, gustu borovu šumu, sunce i more da posjete Korčulu krajem srpnja.

Ove godine festival se održava 20., 21. i 22.srpnja, a kako smo već i pisali, nastupa i Srđan-Sergio Hrnić, koji je uglazbio pjesmu Franke Fani Kohn. Pjesma „Fala“ bit će izvedena po prvi put na Korčuli.

„Fani je rekla poslat ću pjesmu, računam pošalji, nema od toga ništa..Pjesma mi stoji u škrabici već tri, četiri godine. Kad mi je poslala tekst, uglazbio sam je u par dana. Nisam ovo očekivao“, kaže nam Sergio.

„Pjesmu sam snimio u svom kućnom studiu, nisam imao neka prevelika očekivanja, Ima 15 godina kako to radim,ali onako, sebi za ljubav.Imam pjesama koje nikad nisu vidjele svjetlo dana.“, rekao nam je naš skromni sugrađanin.

Držimo palčeve našem Srđanu, ne sumnjamo kako će dati sve od sebe na ovom međunarodnom festivalu.

Krajem srpnja: svi na Korčulu!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *