Što donosi peta obljetnica Feste sv. Vlaha u Bruxellesu

312

Ured Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu u suradnji s Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji organizira već petu godinu zaredom Festu Sv. Vlaha u Bruxellesu.

Ovogodišnja proslava započet će 28. siječnja 2018.  čitanjem proglasa Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule i puštanjem golubica kao simbola slobode i mira,  a za festanjule su izabrani gospari Ivica Sršen i Božo Butigan. Nakon otvaranja Feste održati će se tradicionalna Večera od Kandelore u restoranu Vinograd uz klapu Kaše.

Sljedećeg dana, 29. siječnja 2018., u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji, održati će se predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu „Sv. Vlaho i Dubrovnik“  te  otvaranje Dubrovačke vinske setemane  uz klapu Kaše u vinskom baru Bois Tranquille. 

Prezentaciju „Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije“ novinarima i turističkim agencijama iz  Belgije, Nizozemske i Luxemburga  održat  će Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA  i sommelier Ivo Ivaniš uz degustaciju zlatnih vina i pobjednika prošlogodišnjeg Festiwinea.

Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu gđe. Dubravke Šuice, Predstavništvo HGK u Bruxellesu, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije .

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *