ŠTO RADE BIVŠI DIREKTORI? Kunica studira, Dujmović u potrazi za poslom!

893

Što su napravili, napravili su. Barem što se tiče njihovih političkih mandata u gradskim javnim poduzećima. No, iako više nisu na funkciji sjetili smo se bivših direktora da vidimo kako dišu, gdje su i što rade.

Pa nam je tako Vedran Kunica bivši direktor Sanitata rekao da trenutno uči. 

-Vodim se za tim da je cjeloživotno obrazovanje jako bitno te sam upisao drugi studij, financijski menadžment.

Također dotakli smo se Sanitata te Kunicu priupitali smatra li da je za vrijeme njegovo mandata to gradsko poduzeće dobro poslovalo. 

-Nije poslovalo dobro, nego izvrsno. Znači najbolji financijski rezultat jednog komunalnog društva Grada Dubrovnika. Ostvarena je dobit od 5 700 000 kuna i to je zadnje financijsko izvješće i to prije oporezivanja. Mislim da do sada nijedna gradska firma nije imala taj rezultat. 

A smatra li kako će nova vlast raditi isto dobar posao kao i on odgovorio je da to ne zna, ali se nada kako hoće te da će nastaviti projekte i financijsko poslovanje na isti način. Napomenuo je da on nije u mogućnosti unaprijed definirati i predvidjeti. 

Iako mu je prioritet završetak drugog studija, iz politike se ne misli micati, te nakon završenog studija će definirati sve svoje ciljeve i početi ih provoditi. 

Priupitali smo i za nekretninu o kojoj su još za vrijeme gradnje pisali dubrovački mediji te kakva je bila turistička sezona. Nazvali smo je villa, no Kunica nas je brzo ispravio. 

-To nije villa nego zgrada od pet katova. Stan je od 100 kvadrata i nalazi se u samom prizemlju te zgrade. Također vlasnik sam samo polovice stana. Sezona je dobra, mislim da je svima u tom sektoru iznajmljivanja sezona dobra.  Nema mjesta za žaljenje, postoje već rezervacije i za sljedeću godinu – kazao je Kunica. 

Kako se osim politikom, bivši direktor Sanitata počeo baviti i turizmom bilo je neizbježno priupitati kakvo je njegovo mišljenje o trenutnom stanju u povijesnoj jezgri. Smatra li da previše turista na dnevnoj bazi posjeti Dubrovnik te bi li trebalo smanjiti broj dolazaka?

-To su procesi koji dugo traju. Dubrovnik je prije deset godina radio na tome da poveća broj turista, sad je došao u fazu kad treba razmišljati o tome da se smanji broj gostiju. Smatram da je to dugoročan proces na kojem treba raditi struka zajedno s politikom te raditi na dugoročnim strategijama, a onda korak po korak ih početi ostvarivati – kazao je Kunica te dodao: 
-Na koji način će se strategije izrađivati i provoditi to je sad već pitanje politike i njihove želje da provedu jedan takav kvalitetan plan koji je nužno potreban Dubrovniku obzirom da je zaista broj gostiju postao opterećenje i za infrastrukturu i za život samih građana. Dubrovnik pomalo postaje pogotovo preko ljetne sezone mjesto gdje nije ugodno živjeti za djecu, starije, mlade ljude. Problem je i promet. Dosta problema . Grad je prostorno ograničen, ne može se  širiti dalje, takav je krajobraz i reljef i treba raditi na tome da se ostvari kvalitetna strategija turizma koja će ostvariti očekivane prihode i smanjiti opterećenost svega što sam naveo – zaključio je Kunica.

Bivši direktor komunalnog poduzeća Vodovod,Valentin Dujmović, nakon poraza na lokalnim izborima od HDZ-ovog Mata Frankovića povukao se iz javnosti. Na naše pitanje čime se trenutno bavi, dao nam je vrlo kratak i jasan odgovor.
-I dalje ostajem u politici. To je nešto što sam radio nevezano za Vodovod.  U politici sam još od 2001. godine, otkad sam bio gimnazijalac. Što se tiče posla još uvijek gledam nekoliko opcija. Nadam se kako ću uskoro početi nešto i raditi – zaključio je Dujmović.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *