Što se dogodilo jučer u Mokošici dok se polagao kamen temeljac?

189

Jučer se, kako znamo, polagao kamen temeljac povodom izgradnje novih zgrada za branitelje i mlade u Mokošici. Bio je to lijep i svečan događaj, a klapa je na samom početku pjevala hrvatsku himnu. 

Upravo u tim trenucima, dogodilo se nešto nedaleko od tog mjesta, poviše braniteljskih zgrada. “Svaki dan sam s djetetom i kučkom na tom gradilištu, dijete trčkara, kučak kopa rupe. Jutros smo završili s igrom i krenuli prema našoj zgradi. Dijete me držalo za jednu ruku, a u drugoj ruci sam držala kučka na povodcu. U jednom momentu kučak je propao u šaht od kanalizacije koji nije imao poklopac. Visio mi je na povodcu na visini od nekih deset metara!!! Više ga nisam mogla držati, pa sam ga pustila…. Pao je u šaht. Srećom, muž mi je bio priseban i uz pomoć susjeda spasio životinju. Prošao je samo s ogrebotinama. Mislila sam, ne daj Bože da mi je dijete upalo! Moj je muž htio potražiti odgovorne koji su se u tom trenutku nasnimavali kraj gradilišta, jer dva dana ranije šaht je bio čvrsto zatvoren. Što bi se dogodilo da smo sinoć po mraku izašli tu prošetati? Vratili smo poklopac na šaht. “, kaže nam jedna mlada mama, stanovnica Mokošice vidno isprepadana onim što se dogodilo.

“Ovo je na sreću, dobro prošlo. Nečijom nepažnjom umalo je kučak nastradao, dijete mi je vrištalo, doživjelo šok, nema mu ni tri godine. Kad padne mrak tuda prolaze ljudi, djeca se vraćaju iz škole, a gradilište nije ograđeno nego otvoreno sa svih strana bez ikakvih upozorenja. Mislim kako treba obavijestiti ljude da se nikome više ne dogodi nešto slično.”

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *