STRAVA U SOMALIJI: 70 mrtvih u terorističkom napadu!

13

Broj mrtvih u terorističkom napadu u subotu u somalskoj prijestolnici narastao je na više od 70, objavili su bolnički izvori, prenose agencije.

“Potvrđeno je da je 76 mrtvih i 70 ozlijeđenih. Broj bi mogao biti i veći”, rekao je za francusku novinsku agenciju Afp ravnatelj službe hitne pomoći Abdukadir Abdirahman Hadži.

Ravnatelj bolnice Medina Mohamed Jusuf je kazao kako su u napadu, prema njegovim informacijama, ubijene 73 osobe, a nakon napada automobilom bombom na kontrolnu točku u Mogadišu u bolnicu je dopremljeno 54 ozlijeđenih, prenosi dpa. “Sve što sam vidio bila su rasuta trupla uslijed eksplozije, a neka od njih toliko su izgorjela da su neprepoznatljiva”, kazao je za BBC Sakarije Abdukadir koji se našao u blizini napada.

Nakon snažne eksplozije 55-godišnji Sabdow Ali, koji živi u blizini, kazao je da je izašao iz kuće i prebrojao u blizini najmanje 13 mrtvih. “Deseci ozlijeđenih vrištali su i zvali u pomoć no policija je otvorila vatru i pobjegao sam natrag u kuću”, kazao je za Reuters. Gradonačelnik Mogadišua Moar Muhamoud kazao je da su većina stradalih studenti, prenosi Reuters. Policija zasad nije objavila službeni broj mrtvih.

Vlasti su ranije medicinskom osoblju rekle da ne otkrivaju tu brojku kao što su to činile ranije, a novinarima je zabranjen pristup mjestu napada.

Somalija je poprište sukoba od 1991., kad su klanske paravojske zbacile diktatora Siada Barrea i potom se međusobno sukobile.  Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj čin, no na tom području česti su napadi militantne skupine al-Šabab.

Riječ je o organizaciji povezanoj s Al Kaidom koja već deset godina vodi borbu protiv tamošnjih vlasti.

Protjerana je iz prijestolnice 2011., no i dalje kontrolira dijelove države, piše BBC.

Petero ljudi ubijeno je ranije ovaj mjesec kad je al-Šabab napao hotel u Mogadišu, popularan među političarima, diplomatima i vojnim licima.

Autor:Hina
IZVOR: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *