Subotnja kava u Galeriji – Artist talk: Vanja Žanko

207

U sklopu programa Subotnja kava u Galeriji u subotu, 27. travnja s početkom u 10 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, povezano s izložbom Zlatana Vehabovića “U olovno nebo”, održat će se Artist talk sa umjetnikom Zlatanom Vehabovićem, kustosicom, promotoricom i kulturnom menadžericom Vanjom Žanko koja radi kao asistentica u slavnom berlinskom studiju islandskog umjetnika Olafura Eliassona i kustosicom izložbe Zlatana Vehabovića, Jelenom Tamindžijom.

 

„Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav.

 

Vanja Žanko (Zagreb, 1980.) je kustosica i kulturna menadžerica. Organizirala je različite umjetničke projekte u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Italiji i Njemačkoj. Osnovala je dvije kulturne institucije u Hrvatskoj: Lauba – kuća za ljude i umjetnost (2011) kao najveći privatni projektni prostor u zemlji i Nomad Zagreb (2014), platformu za produkciju, prezentaciju i distribuciju u području vizualnih umjetnosti. Njezine aktivnosti uključuju: kuriranje korporativnih zbirki (npr. Zbirka suvremene umjetnosti Filip Trade Zagreb, zbirka Hotela Adriatic Rovinj), vođenje i organiziranje samostalnih izložbi s javnim institucijama (npr. Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Muzej likovnih umjetnosti Osijek, Nacionalna galerija Makedonije, Skoplje) i vođenje umjetnika kroz rezidencijale programe s privatnim partnerima (npr. AiR Hotel Adriatic Rovinj, Weekend Residency Nomad Zagreb). Također, pozivana je i da surađuje s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske u različitim prigodama: kustosica izložbe Honor Guest Country na sajmu u Bologni, kao članica žirija za nagradu Vladimir Nazor i članica žirija za financiranje inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi.

 

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom i sokovima uživajući u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

Veselimo se Vašem dolasku!

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *