SUSJED OBITELJI NA MRTVOME ZVONU Bilo je minut do podne, umalo da požar nije prebacio na druge kuće

785

Dubrovčane, a poglavito one koji žive unutar graskih zidina, uznemirio je požar na Svetoj Mariji, točnije na Mrtvom zvonu. Razgovarali smo s jednim od susjeda, koji želi ostati anoniman, ali i kazati ono što je za dobrobit svih stanovnika starog dijela Dubrovnika.

Svi su ukućani dobro, a to je trenutno najvažnije. Marin Krstulović je ispred Gradskog kotara Grad odmah kontaktirao gradsku upravu da pomogne obitelji, da se dogovore za sanaciju ove kuće, nađu izvođača. Gradonačelnik je promptno reagirao i odmah poslao nekoga s ključem od stana na Pelinama, što će poslužiti obitelji kao privremeni smještaj. Mislim da bi Grad trebao ozbiljnije pristupiti ovom problemu kako se ne bi ponovilo. Ovo je bilo minut do podne, umalo da nije prebacilo i na druge kuće. Pohvalio bih vatrogasce, to su najhumaniji ljudi! S koliko su samo hrabrosti ušli u tu goreću kuću!”, kazao nam je ovaj Dubrovčanin.

Susjedi su se organizirali i odmah sutra kreću čistiti šut i pomoći ovoj obitelji.

Izgleda kako je ova bura slomila dimnjak i vatra se od pritiska vratila u kuću. Kupe su novije, ali ispod kupa su stare grede i daske. Bilo bi dobro kada i Grad propisao da svaki krov u Gradu mora ispunjavati neke standarde i ono što je derutno da zamijeni. Naravno, uz financiranje ili sufinanciranje. Najvažnije je da se ovakav slučaj više ne ponovi. Ovo trebamo doživjeti kao upozorenje! 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *