“Svečano otvaranje Studentskog doma šest mjeseci nakon što je otvoren? Gledao je Franković kako to radi Sanader…”

1374

-Svečano otvarati studentski dom 6 mjeseci nakon što je on zapravo otvoren i primio prve studente nije ništa drugo nego pljuvanje u lice naših sugrađana, komentirao je svečano otvorenje Studentskog doma u Dubrovniku gradski vijećnik HNS-a Miho Obradović.

-Svi smo svjedoci kako to HDZ radi, pa smo tako pred svake izbore imali neko otvaranje, pa bilo to ponuda, radova ili sada samog doma. Nažalost, to je već viđena praksa kada je u pitanju bilo koji HDZ-ov gradonačelnik ili gradonačelnica. Ima tu i neke povijesne ironije jer gledao je nekoć Mato Franković kako Ivo Sanader i Dube Šuica otvaraju radove na Osojniku za autoput do Dubrovnika, koji tu nikada nije stigao. Danas on i Marko Potrebica s HDZ-ovim premijerom otvaraju dom koji je barem napravljen. 6 mjeseci ranije, ali bitno je obilježiti, zar ne? Tako smo svjedočili prvo potpisivanju ugovora o financiranju, pa otvaranju ponuda, potom sklapanju ugovora s izvođačem, početku radova, sredini radova, kraju radova, prvim studentima, a danas eto i premijera u novom domu – da ga otvori. Ne, nije smiješno. Žalosno je. Jer to je jedino čime se dubrovački HDZ može pohvaliti nakon 4 godine mandata. Pa nikoga ni ne treba čuditi ako ga još koji put do izbora otvore.

Grgo Jelavić/Pixell

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Obzirom da nam sada dolaze lokalni izbori, ne znam da li ovaj posjet u reziji HDZ-a znači da će i naši sugrađani imati nešto od doma?!? Koliko je Grad uložio moglo bi se nešto i vratiti građanima, a ne samo HDZ-u. Pa predlažem da dio se prostora koristi za razonodu ili za dnevni boravak za umirovljenike, dodaje Obradović.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *