Svečano otvorenje izložbe Antuna Masle

447

U sklopu Mostarskog proljeća Dana Matice hrvatske i galerije „ Aluminij“ svečano je obilježeno otvorenje izložbe poznatog hrvatskog slikara i pjesnika Antuna Masle. Izložba pod nazivom  „ Riječi boje i boja riječi – ljuske vida i privida u istoj oniričkoj bajci „ održana je u galeriji Aluminij u Mostaru s početkom u 19 sati.

 

Izložbu je otvorila ministrica kulture i športa BiH Zora Dujmović. „ Počašćena sam što imam privilegiju otvoriti vrhunsku izložbu poznatog hrvatskog umjetnika i pjesnik Antuna Masle“. Osim toga istaknula je „ kako možemo bez pretjerivanja kazati da je Mostar  metropola BiH kulture „ . Na izložbi se moglo vidjeti 38 vrhunskih djela poznatog slikara. Sve slike su u vlasništvu kćerki Brigite i Doleres Masle.

 

„ Zahvaljujem se galeriji Alumijij na gostoprimstvu i naravno obitelji Masle što nam je prošle godine ustupila zbirku da napravimo jednu divnu izložbu u atrij palači Sponza koja se savršeno uklopila i u ovaj prostor. „ kazala je ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović.

Blaženka Akmadžić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *