Svečanost podjele svjedodžbi maturantima Biskupijske klasične gimnazije

649

Devetnaestero maturanata Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku u utorak 20. lipnja na svečanosti u atriju škole primilo je svjedodžbe čime su službeno završili četverogodišnje školovanje.

Na početku svečanosti sve prisutne pozdravio je ravnatelj mr. don Josip Lebo, čestitavši im dosadašnje hvalevrijedne uspjehe te izrazivši nadu da će uspjeti ostvariti svoje želje i očekivanja i da će im u tome pomoći dobro obrazovanje koje su stekli u ovoj školi. Poručio je i kako se nastavnici ne smiju umoriti isticati da se isplati školovati i da znanje vrijedi, iako često u društvu nije cijenjeno kako bi trebalo biti.

Uslijedila je svečana podjela svjedodžbi nakon koje se okupljenima obratila razrednica prof. Mirjana Žeravica, rekavši da je svaki rastanak s maturantima poseban te da se ovaj razred isticao visokom radnom etikom i sposobnostima. Istaknula je, kao najvažnije, da darove koje su primili od Gospodina otvore i da ih budu svjesni te koristeći ih proslave Gospodina u svom životu. Prof. Žeravica osobito je zahvalila roditeljima na suradnji.

U ime maturanata govorio je učenik Antun, zahvalivši svim nastavnicima i djelatnicima škole na znanju koje su pružili i strpljenju u poučavanju, a posebno na tome što su svojim primjerom svjedočili kako živjeti i rasti u vjeri.

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović uputio je nekoliko poticajnih misli, posebno naglasivši maturantima kako je važno prepoznati i otvoriti darove koje im je Bog dao. Istaknuo je važnu ulogu nastavnika u prenošenju znanja, a osobito u prenošenju vrijednosti, u ne samo obrazovnom, nego odgojno-obrazovnom procesu. „Neka nam ništa ne bude važnije od Krista! Više ili manje, znanje, uspjesi, sve to ima smisla ako je osmišljeno, ako Božja providnost to prati, ako naše darove želimo dati drugima. Neka vaši životi s Gospodinom uistinu budu blagoslovljeni“, poručio je biskup Glasnović.

Završnoj svečanosti nazočili su generalni vikar mons. Ivica Pervan, profesori kao i roditelji maturanata i maturantica. Svečanost se nastavila uz druženje i domjenak.

Tea Kuzek Marević
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *