TIHANINA KUHINJA: Juha od graška i rižini rezanci u umaku od avokada

35

Za današnju večeru ili možda sutrašnji ručak TIhana donosi jedno vrlo jednostavna brza i ukusna jela. 

Za juhu od graška: luk sitno narezati i ispirjati na maslinovom ulju. Ubaciti grašak, povrtnu kocku, sol, kajanski papar, češnjak u prahu, peršin. Nakon par minuta uliti vodu, otprilke 0.75 l. Sve skupa kuhati oko 20-tak minuta, zatim sve u multipraktiku samljeti ili usitniti štapnim mikserom. Na kraju možete dodati još malo maslinovog ulja i chia sjemenki.

Za umak od avokada: Ubacit u multipraktik avokado, česnjak, kajanski papar, sol, malo limuna i maslinovog ulja i gotovo. Rižine rezance ubaciti u vrelu vodu pet minuta, preliti ih umakom od avokada.

Avokado je, ako niste znali, jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Ima najveći udio bjelančevina među voćem, bogat je izvor vitamina E i kalija, u korisnim količinama sadrži i vitamin C, vitamin B6 i lutein.

Svakodnevnim konzumiranje avokada, konzumirat ćete bogat izvor masnoća, ali bez straha da ćete se udebljati, jer avokado sadrži “dobre” masti. Tijekom vremena, nutrijenti koje se nalaze u avokadu pomoći će vam da se zaštitite od bolesti poput raka, bolesti srca, bolesti mozga i degenerativnih stanja oka.

Dobar tek!

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *