TKO JE BIO NA VEČERI OD KANDELORE? /VELIKA FOTOGALERIJA/

693

Cijeli državni vrh, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, potpredsjednici Vlade, ministri, Miroslav Tuđman, Ivan Penava, Zlatko Hasanbegović te mnogi poznati Dubrovčani iz društvenog i javnog života Grada nazočili su tradicionalnoj večeri od Kandelore u Revelinu. 

Domaćin, dubrovački gradonačelnik Mato Franković održao je pozdravni govor, pa  je najprije čestitao ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada Dubrovnika i festanjulima, predvodnicima Feste.

 
“U večeri koja prethodi za sve nas posebnom i čudesno lijepom danu ki dohodi nam jednom na godište tradicionalno sjedamo za blagdansku trpezu. Vrijeme je to za druženje koje ne trpi previše formalan ton pa ću vas večeras poštedjeti političkog govora.” Gradonačelnik je zaželio gostima dobrodošlicu na Festu sv. Vlaha koju dubrovački puk slavi već 1047 put. BIskup Mate Uzinić blagoslovio je večeru i sve nazočne.

Uzvanici su mogli uivati u pršutu i “falsom padišpanju”, potom šporkim makarulima, a potom bokunu teletine na naški, a za desert se služila dubrovačka rozata. Kao posebnost večeri, nastupila je i Tereza Kesovija, koja je praćena velikim pljeskom otpjevala tri svoje pjesme.

Kako je bilo u Revelinu, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *