Tradicionalni uspon humanitarnog karaktera “Stazom deva” u čast svih “deva” u Domovinskom ratu

1193

Tradicionalni uspon koji se održava povodom Dana Grada Dubrovnika i Dana branitelja u subotu 4. prosinca od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal. Naziv utrke je „Stazom deva“, budući da su se devama nazivali dostavljači potrepština do prve linije tokom Domovinskog rata.

Na ovu utrku prijavljuju se i sportaši, trkači, ali i rekreativci. Utrka je simbolična i u čast svih deva u Domovinskom ratu, a bilo je među njima onih koji su se na stotine puta popeli na Srđ.

Daniel Marušić, predsjednik Triatlon kluba Dubrovnik ovom prilikom je kazao:

-Na sreću, lijep i sunčan dan je osvanuo u Dubrovniku, na šestoj utrci Staze deva. Riječ je o tradicionalnom usponu povodom Dana branitelja, uvijek je to oko svetog Nikole. Limit je 100 trkača, uvijek se radi o tom broju, radi specifičnosti staze. Starta se svako trideset sekundi, nije masovan start, a trči se po serpentinama do vrha Srđa, na visinskoj razlici od 260 metara. U cilju čeka ekipa, poslije je marenda i proglašenje pobjednika.

Kako je naglasio Marušić, ovaj uspon tradicionalno je i humanitarnog karaktera.

-Ove godine sva sredstva bit će uplaćena maloj Gordani Knego iz Župe dubrovačke.

Utrci su se priključile i cijele obitelji s djecom, a osim trkača priključili su se i mnogi Dubrovčani s donacijama.

-Osjećam se ispunjeno, hvala svima od srca što trče za moju Gogu, kazala je mama Magda Knego čija kćer boluje od cerebralne tetrapareze.

Kako je bilo jutros trčati po zemljanoj stazi i makadamu i tko je sve trčao ovu humanitarnu utrku od 2 kilometra, pogledajte u našem videu i fotogaleriji.

Jedan od pobjednika ove utrke je Goran Pulig.

-Ovo je kratka utrka, ide se najbrže što se može. Ako želite ostvariti dobar rezultat, mora se ići svom snagom. Treniram inače triatlon, utrke koje traju nekoliko sati.

-Sinoć sam kasno stigla iz Sarajeva, samo da bih sudjelovala na ovoj utrci. Kad sam krenula tri puta sam se pitala što je meni ovo trebalo, ali kad istrčiš osjećaj je neopisiv. Ove godine je bila jaka konkurencija. Bilo je naporno, vertikala, ali ionako je dobro kad izađemo iz zone komfora, rekla je nakon istrčane utrke natjecateljica Alemka Bajrić.

Miluša Bošković stigla je na utrku iz Kotora.

-Bilo je super, a i rezultat je to pokazao. Ovaj divan dan iskoristili smo na najbolji način. S obzirom da trčim planinske trke, ovo je za mene bilo zagrijavanje.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *