TRI GODINE BEZ OLIVERA / Upisao se u legende još za života, a njegova zadnja poruka fanovima i danas stvara knedlu u grlu

293

Zbog karcinoma otkazivao je posljednje koncerte, no Oliver u javnosti nije skidao osmijeh s lica

Danas je treća godišnjica smrti Olivera Dragojevića, jednog od naših najvećih glazbenika svih vremena.

U 71. godini života izgubio je bitku s rakom pluća koji mu je dijagnosticiran u kolovozu 2017. godine. Njegova smrt cijelu je Hrvatsku obavila u crno i prvi je put ikad proglašen Dan nacionalne žalosti.

Teško je zaboraviti spektakularne snimke ispraćaja u Splitu, kada su mu deseci tisuća ljudi na 500-injak plovila došli uputiti posljednji pozdrav, odnosno ispratiti katamaran s njegovim lijesom koji je plovio do njegove Vele Luke.

Oliver je iza sebe ostavio suprugu Vesnu s kojom je u braku bio 44 godine, sinove Dina, Davora i Damira te petero unučadi, a nakon njegove smrti rođeno je još dvoje.

Nasmiješen do samog kraja

“Cesarica”, “Magdalena”, “Nadalina”, “Skalinada”, “Trag u beskraju”, “Moj lipi anđele”, “Što učinila si ti”, “Stari morski vuk”, samo su neki od njegovih bezvremenskih hitova u bogatoj karijeri koja je trajala 50 godina. Radijske postaje diljem države u danima nakon Oliverove smrti puštale su samo njegove pjesme, a gotovo nijedna se nije ponovila.

IZVOR: net.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *