TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA DUBROVNIKA U JAPANU: Uspješno predstavljena turistička ponuda

230

Prezentacija za oko 200 turističkih agenata, predstavnika medija, tvrtki i organizacija vezanih uz turizam, održana je na prestižnoj poslovnoj lokaciji Tokyo University Club. Prezentacija za oko 200 turističkih agenata, predstavnika medija, tvrtki i organizacija vezanih uz turizam, održana je na prestižnoj poslovnoj lokaciji Tokyo University Club. Prisutnima se uvodno obratio veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu, Dražen Hrastić i Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, a prezentaciju Hrvatske i Dubrovnika, na japanskom jeziku, održao je Edouard Tripković Katayama. Interes za Dubrovnikom je sve veći, što pokazuje broj agenata i predstavnika  koji su prisustvovali ovoj, do sada najposjećenijoj, prezentaciji Hrvatske i Dubrovnika u Japanu, nakon koje su održani i radni sastanci s najvećim medijima i turoperatorima.

Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je turističku ponudu grada na sajmu Tourism Expo Japan,  od 20. do 23. rujna, u suradnji s Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije. Na hrvatskom štandu predstavila se i Turistička zajednica grada Zagreba, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije te Turistička zajednica grada Šibenika. Prva dva dana sajma su poslovnog karaktera, dok su posljednja dva otvorena za javnost.Na sajmu su sudjelovali izlagači iz 130 zemalja, a ovogodišnji sajam bilježi oko 200 000 posjetitelja što ga čini najposjećenijim.

Azijsko tržište od velike je  važnosti za Dubrovnik, a Japan je izuzetno važno tržište posebice jer se radi o cjelogodišnjim posjetiteljima, a predstavljanje Dubrovnika i turističke ponude u Japanu zasigurno će pridonijeti povećanju turističkih posjeta. Zanimljiv je podatak da se oko 70% Japanaca odlučuje na putovanje organizirano putem turističkih agencija, dok je manji postotak onih koji to samostalno rade. Upravo radi toga preporuka struke u Japanu jest da se organiziraju prezentacije i seminari za organizatore turističkih putovanja turističke agencije i predstavnike .

Dubrovnik je do 19.rujna  posjetilo 28 525 turista iz Japana, što je 25% više nego u istom razdoblju prošle godine, a ostvarili su 57 998 noćenja, što je 17% više nego lani.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *