TUŠ: Radovi će biti gotovi do Božića, DNŽ: Djelatnici škole nisu upućeni u realizaciju projekta

873

Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik prošle su godine trebali biti premješteni na drugu lokaciju zbog renoviranja školske zgrade, o čemu je Dubrovnik INsider pisao u listopadu prošle godine, a o čemu možete čitati OVDJE.

Radilo se o premještanju učenika u OŠ Župa dubrovačka, ali zbog nezadovoljstva roditelja i online glasovanja u kojoj su roditelji izglasali da ne žele takvo rješenje trenutno se ostalo u postojećoj zgradi.

Roditeljima je ponovo za prvo polugodište nadolazeće školske godine ponuđeno isto rješenje. Kontaktirali su nas i zamolili da nadležnima postavimo niz pitanja, izmešu ostalog i zbog čega se za vrijeme ljetnih praznika škola nije renovirala, ako već za renovaciju treba tri mjeseca? Poslali smo upite Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao osnivaču te Gradu Dubrovniku jer nas je interesiralo jesu li iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik tražili pomoć Osnovnih škola Grada Dubrovnika čiji učenici mahom pohađaju jednosmjensku nastavu.

-Grad Dubrovnik je odmah kontaktiran, no nije pronađeno adekvatno rješenje za toliki broj učenika i nismo dobili odobrenje, odnosno suglasnost da se učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik privremeno presele u učionice jedne od osnovnih škola na području grada Dubrovnika, odnosno škole kojoj je osnivač Grad Dubrovnik.

Djelatnici koje citirate u vašem upitu nisu upućeni u vrijeme potrebno za realizaciju ovog projekta jer bi, u protivnom znali, da se radovi ne mogu izvršiti za 3 mjeseca. Prema potpisanom ugovoru rok za izvršenje radova je 8 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Kao i za sve ostale učenike srednjih škola koju nastavu pohađaju u mjestu koje nije mjesto njihovog prebivališta, mjesečnu učeničku kartu sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja pa će tako biti i u ovom slučaju, stigao je odgovor iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Sudeći po ovom odgovoru, ne znači da će učenici pohađati nastavu samo prvo polugodište, jer se radovi, kako tvrde u županiji, ne mogu izvršiti za tri mjeseca.

Tako su i sami napisali na stranicama Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik:

Radovi na objektu Škole u Župskoj 2 su započeli i usprkos nastojanjima da se paralelno odvija nastava i izvode radovi uvidjeli smo da to nije moguće te je nužno nastavu izmjestiti kako bismo radove na što kvalitetniji način priveli kraju do Božića. Stoga će se nastava odvijati u OŠ Župa dubrovačka u popodnevnoj smjeni. Svi učenici Škole imat će pravo ishodovanja učeničkog pokaza, a u suradnji s JP Libertas linije će se prilagoditi potrebama.
Zahvaljujemo učenicima, roditeljima i zaposlenicima Škole na razumijevanju. Posebna zahvala DNŽ i OŠ Župa dubrovačka na izuzetnom razumijevanju i ustupanju svojih prostora.

Iz Grada Dubrovnika su ovako odgovorili:

-Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik je prije godinu dana tražila mogućnost korištenja prostora gradskih škola za izvođenje nastave. S obzirom na popunjenost kapaciteta gradskih škola Grad Dubrovnik nije bio u mogućnosti pozitivno odgovoriti na traženo.

Grad Dubrovnik nije zaprimio zahtjev za subvencioniranje prijevoza. Navedeni prijevoz bi se obavljao pod istim uvjetima i cijenama kako to već godinama funkcionira za djecu koja putuju iz Župe dubrovačke u neku od srednjih škola u Gradu.

Privremena zabrana izvođenja dijela građevinskih radova odnosi se na razdoblje od 15. lipnja do 15. rujna, ali se ne odnosi na građevine od javnog interesa.

Pa da rezimiramo: Škola kaže kako su radovi gotovi do Božića, iz županije kažu kako djelatnici škole nisu upućeni. Dokada će učenici Turističke i ugostiteljske škole pohađati nastavu u drugoj općini, nije poznato.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *