U Kabogi održan prvi dio glumačke radionice Ozrena Grabarića

516

Istaknuti kazališni glumac, dobitnik nagrade Orlando i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Ozren Grabarić održao je prvi dio glumačke radionice za mlade naziva „Tijelo, dah, misao“ proteklog vikenda, od 11. do 13. lipnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Deset polaznika i polaznica u dobi od 15 do 25 godina na ovoj je trodnevnoj radionici, kroz vježbe temeljene na učenjima slavnih trenera i učitelja glume Cicely Berry, Leea Strasberga i Michaela Chekhova, radilo na osvještavanju duboke povezanosti tijela, daha i misli. Pod vodstvom iskusnog glumca i pedagoga Ozrena Grabarića, radili su na vježbama relaksacije, disanja i imaginacije, razdvajanju i razlikovanju misli od govora i teksta, pritom otkrivajući vlastiti glas i njegove mogućnosti.  

Bio je to prvi dio radionice namijenjene srednjoškolcima i studentima koji se glumom već bave ili to namjeravaju u budućnosti ozbiljnije raditi, dok je drugi dio planiran za rujan ove godine. Program se održava u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a omogućuje ga donacija zaklade Caboga Stiftung.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *