U NAZOČNOSTI PREMIJERA PLENKOVIĆA: Predstavljeni kandidati HDZ-a za župana, gradonačelnike i načelnike svih općina i gradova

869

Hrvatska demokratska zajednica večeras je, u nazočnosti predsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, predstavila kandidate za župana i zamjenika župana te gradonačelnike i načelnike svih općina i gradova.

Predsjednik ŽO HDZ i potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić u svom je govoru najavio pobjedu na izborima, jer su rezultati vidljivi, a afera nije bilo. Puno je projekata realizirano, kazao je Bačić te će naši sugrađani prepoznati ljude koji se bore za svoju županiju.

U ime kandidata za načelnike govorio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić, u ime svih gradonačelničkih kandidata metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, a potom se, kao kandidat za župana, obratio i župan Dobroslavić: „Na ove izbore idemo u velikoj koaliciji i sigurni smo da će sinergija osigurati pobjedu, rast i razvoj. U dosadašnjim mandatima odgovorno smo i ozbiljno izvršavali program, nismo politizirali i slušali smo svoje sugrađane, čuvali smo tradicionalne vrednote naše stranke i Domovinskog rata. Danas smo među tri najrazvijenije hrvatske županije, rekorderi smo u korištenju EU fondova, najbolji smo u korištenju pomorskog dobra, osigurali smo regionalni status Dubrovačko-neretvanske županije. Danas smo obišli Pelješki most, radovi idu svome kraju, radi se o velebnom projektu velebne važnosti za kojeg smo se borili i Hrvatska će napokon biti spojena. Iza nas su veliki projekti, provodimo nove – Objedinjeni hitni bolnički prijem, Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću, Centar kompetentnosti, cjelogodišnja helikopterska služba, centar za gospodarenje otpadom, projekt navodnjavanja u Neretvi, rekao je Dobroslavić. Dodao je i kako je uvjeren u pobjedu svih dosadašnjih načelnika i gradonačelnika, ali i u onim jedinicama lokalne samouprave gdje nismo imali kandidate, jer će rad biti prepoznat.

Snažnu podršku svim kandidatima dao je u svom govoru u predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: „Možemo biti ponosni na HDZ u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a za to možemo biti zahvalni gosp. Branku Bačiću, dugogodišnjem predsjedniku Županijske organizacije, jer se vidi koliko ste organizirani, vidi se pozitivna atmosfera i želja da učinite dobro u svojim sredinama.“ Dodao je i kako će HDZ pokazati snagu na izborima, a svaki novi izbori su novi izazov za one koji su suparnici HDZ-a. „Ne vidim kako bi se nešto moglo promijeniti tamo gdje vlada HDZ. Posebno ćemo učiniti sve da Mato premoćno pobijedi, kao i Dalibor, Andrija i ostali. Želim da Nikola dobije uvjerljivo i da ostane župan kada se bude otvarao Pelješki most.“, zaključio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

KANDIDATI:

Grad Dubrovnik – Mato Franković

Grad Metković – Dalibor Milan

Grad Ploče – Krešimir Šunjić

Grad Opuzen – Ivo Mihaljević

Grad Korčula – Andrija Fabris

Općina Ston – Vedran Antunica

Općina Blato – Franciska Jurišić Bačić

Općina Vela Luka – Maja Zlokić

Općina Smokvica – Petra Tomašić

Općina Konavle – Božo Lasić

Općina Župa dubrovačka – Silvio Nardelli

Općina Dubrovačko Primorje – Nikola Knežić

Općina Slivno – Smiljan Mustapić

Općina Kula Norinska – Nikola Krstičević

Općina Pojezerje – Borislav Dominiković

Općina Mljet – Đivo Market

Općina Lastovo – Anita Jančić Lešić

Općina Lumbarda – Igor Kršinić

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *