U prizemlju Narodne knjižnice otvorena 176. izložba ULIPUD-a

331

Udruga likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik (ULIPUD) u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama upriličili su otvorenje 176. izložbe radova, 25. studenoga, u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Izložbu je otvorila predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić, a za postav izložbe zaslužan je Tomislav Mladinov.

– U ovo blagdansko vrijeme obično izložbe ULIPUD-a nazivamo ‘Vrijeme darivanja’. Ovu izložbu jednim dijelom darujemo i posvećujemo svojim kolegama – likovnim umjetnicima s kojima smo se ove godine, nažalost, s nekima iznenada i prerano oprostili. No, oni će uvijek biti s nama budući da se 30-40 godina djelovanja kroz jednu udrugu ne može zanemariti, a niti zaboraviti. Onim drugim dijelom pozivamo sve u blagdanu nade da svojim najbližima, prijateljima, pa i strancima, daruju što im je u duhu potrebno – rekla je Bašić.

ULIPUD je udruga koja je osnovana u Dubrovniku 1971. Okuplja samostalne i nesamostalne umjetnike, akademski i neakademski obrazovane iz same činjenice što je likovnost odraz talenta i jednog ogromnog rada, a još većeg odricanja. Sve kao sinteze stvaralaštva. U svojih 48 godina djelovanju u javno-kulturno-društvenom okruženju ostvario je do danas 175. izložbi, sudjelovao je na brojnim humanitarnim akcijama, kolonijama te je za svoj rad dobio niz zahvalnica i priznanja što ga kao udrugu čini nedvojbeno jednim od najsnažnijih kulturnih organizacija u RH.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *