U PROŠLOM TJEDNU ZABILJEŽENO 25 PROMETNIH NESREĆA

461

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 25 prometnih nesreća, od kojih 14 s ozlijeđenim osobama u kojima je 8 osobe teže, a 10 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 11 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 794 represivne mjere od kojih izdvajamo 399 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 68 mjera zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 55 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 87 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 19 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

U prometnoj nesreći koja se u ranim jutarnjim satima u subotu, 4. kolovoza, dogodila na dijelu Jadranske magistrale u mjestu Trsteno tri su osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo kada se 45-godišnji talijanski državljani, upravljajući osobnim vozilom u pravcu Dubrovnika, izlaskom iz zavoja nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već uz desni rub kolnika, prilikom čega je vozilom sletio u maslinik i udario u jedno od stabala.

Teže ozlijede, neopasne po život, zadobili su vozač, njegova 35-godišnja suputnica i dijete, dok je drugo dijete koje je također bilo u vozilu lakše ozlijeđeno.

Policija će protiv vozača podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *