U proteklom tjednu 17 prometnih nesreća

182

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba teže, a jedna je lakše ozlijeđena i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 510 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 253 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 27 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 18 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 24 osobe.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *