U proteklom tjednu na području PU dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozljeđenim osobama

300

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 606 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 248 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 105 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 5 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 40 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Čajkovićima

Najveća koncentracija alkohola od 0,93 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima u utorak, 23. ožujka, 43-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u mjestu Čajkovići.  

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 3 tisuće kuna te mu je izrečena jednomjesečna zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. 

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila

Najveća brzina kretanja vozila od 185 km/h izmjerena je na državnoj cesti D-8 na predjelu Mali Voz u blizini Pelješca u četvrtak, 25. ožujka u poslijepodnevnim satima. 

Vozilom dubrovačkih registarskih oznaka je upravljao 39-godišnjak koji kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu. 

Vozač je sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 5 tisuća kuna. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *