U proteklom tjednu na području PU dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća

324

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 670 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 429 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 82 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 10 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 19 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *