U proteklom tjednu zabilježeno devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

410

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 11 prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 857 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 346 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 67 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 30 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 28 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete prema vozačima mopeda i motocikala koji nisu koristili zaštitne kacige, 100 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 85 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *