U proteklom tjednu zabilježeno je 16 prometnih nesreća

237

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet osoba je teže, a četvero ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 672 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 290 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 114 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 40 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.  

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *