U tijeku i vokalna majstorska radionica Krešimira Špicera

329

Dok se međunarodna majstorska radionica violinista Stefana Milenkovića završava večeras koncertom polaznika u ljetnikovcu Bunić Kaboga, u tijeku je međunarodna vokalna majstorska radionica Krešimira Špicera koja se održava od 26. srpnja do 1. kolovoza u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Zadnji dan radionice, u srijedu 1. kolovoza s početkom u 21.30 u ljetnikovcu Bunić Kaboga održat će se završni koncert polaznika ove vokalne radionice posvećene baroknoj glazbi i Liedu.

 

Majstorsku radionicu koja traje sedam dana, a uključuje individualne i grupne satove s Krešimirom Špicerom, polazi pet mladih pjevača u dobi od 18 do 26 godina. Posljednji dan radionice, u srijedu 1. kolovoza polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Igara održati u glavnoj dvorani ljetnikovca Bunić Kaboga s početkom u 21.30 sat. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, besplatne ulaznice je potrebno ranije preuzeti na blagajni Igara u Festivalskoj palači. U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik, organiziran je i poseban prijevoz za publiku do ljetnikovca Bunić Kaboga autobusom koji polazi s Pila u 21 sat. Povratak je odmah po završetku programa.

 

U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacijske programe za mlade umjetnike, Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto održavaju tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice. Vode ih vrhunski glazbeni umjetnici, a osim violinista Stefana Milenkovića i tenora Krešimira Špicera radionicu će održati i slavna pijanistica Maria João Pires uz pijanista pokreta Partitura Miloša Popovića te Giuseppea Ravìja, osnivača metode Respiro e Movimento® (od 1. do 7. kolovoza).

 

Majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje se održavaju satovi.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *