Učenici i profesorice OŠ Mokošica posjetili Tursku

777

Devetero učenika Osnovne škole Mokošica s profesoricama Ružicom Sikirić, Ivanom Konsuo Batarilo i Ivanom Obradović, krenulo je na desetodnevno putovanje u Tursku u sklopu Erasmus + projekta koji provode u svojoj školi.

Smjestili su se u gradu Canakkale na ulazu u tjesnac Dardanel gdje će u partnerskoj školi učiti kako se kreira školska radijska emisija i podcast. Çanakkale ih je oduševio svojim autentičnim azijskim šarmom, gastronomijom i povijesnim znamenitostima.

U neposrednoj blizini grada nalazi se arheološko nalazište stare Troje i poprište znamenite Bitke kod Galipolja. Partnerska škola Istek 1915 Çanakkale Okullari privatna je škola koja je organizirala niz aktivnosti u kojima će mokoški učenici uživati u narednim danima.

Učenike je oduševio bogat sadržaj školskog kompleksa koji uključuje vlastiti bazen, vrt, maleni hipodrom, kazališnu dvoranu, učionice na otvorenom i vlastiti zoološki vrt. Kroz ovo nezaboravno putovanje sklopljena su mnoga prijateljstva i dogovorene nove suradnje u budućim školskim projektima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *