Učenici Privatne gimnazije na Srđu sudjelovali u edukativno-umjetničkom programu: “Da se ne zaboravi”

667
”Obilježen Dan dubrovačkih branitelja
EDUKATIVNO UMJETNIČKI PROGRAM I SAT POVIJESTI NAKON USPONA NA SRĐ
Predvođeni profesorom TZK Draženom i psihologinjom Boženom naši su učenici nakon uspona na Srđ posjetili Muzej dubrovačkih branitelja u tvrđavi Imperial gdje su sudjelovali u edukativno umjetničkom programu: “Da se ne zaboravi”, te na posebnom satu povijesti. Posebno zahvaljujemo gospođi Varini Jurica Turk i djelatnicima muzeja.
U programu su sudjelovale gospođe Franka Kohn i Marijana Kohn ispred pjesničke udruge Tri Dubrovkinje plus ostali umjetnici, kao civilne svjedokinje Domovinskog rata, u pratnji glazbenika gospara Marka Majkovice te pjesnika i branitelja gospara Antuna Anđelića. U programu je sudjelovala i naša učenica Franka Rajčević.
Osim potresnih svjedočanstava učenici su čuli i domoljubnu poeziju i skladbe, a naša Franka je emotivno izvela pjesmu : “Hrvatska”, Draga Ivaniševića.
Učenici su program pratili s velikom pozornošću te su u njemu aktivno sudjelovali pitanjima i komentarima.
Cijeli je događaj oplemenjen dolaskom naših prijatelja iz SJP Grofovi: Nika Bronzića i Darka Vukušića koji su učenike poveli na vrh tvrđave, gdje su im na živi način i na autentičnim lokacijama svjedočili iz prve ruke o danima ponosa i slave u kojima je velikom žrtvom i nesebičnom ljubavlju obranjen naš Grad i naš Libertas – Sloboda!
Učenici i nastavnici DPG-a ovom prilikom izražavaju veliku zahvalnost svim sudionicima današnje nezaboravne van učionične nastave, ponosni na sve one koji su dali sebe za našu slobodu i budućnost i na one koji ih ne zaboravljaju.
Ni mi ih ne zaboravljamo i pamtimo ih i ovom nastavom u koju su uključeni važni segmenti triju školskih predmeta: Tjelesne i zdravstvene kulture, Povijesti i Hrvatskoga jezika.”- stoji na Facebook profilu Dubrovačke privatne gimnazije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *