UGROŽENI DUBROVČANI I TURISTI! Ispred hotela Adriatic i Češke plaže obavljaju se nelegalne djelatnosti!

357

Iz sezone u sezonu svjedočimo nelegalnim radnjama ispred plaže hotela Adriatic i Češke plaže. Tako se bez koncesijskog odobrenja na Češkoj plaži iznajmljuju ležaljke, a ispred hotela Adriatic skuteri svakodnevno ugrožavaju život kupača.

Postavlja se pitanje treba li netko stradati da bi se nadležne institucije konačno pokrenule i počele obavljati svoj posao kako treba. Obveza Grada je putem nadležnih tijela obavljati nadzor, a predsjednik Odbora za koncesijska odobrenja, Blaž Pezo za Dubrovačku televiziju potvrdio je kako na navedenim lokacijama nitko nema koncesijsko odobrenje. Uputio je i svojevrstan apel. – “Očekujem od carine, lučke kapetanije i komunalnih redara da izađu na teren i utvrde tko na ilegalan način obavlja gospodarsku djelatnost na području Adriatica i Češke plaže” – naglasio je Pezo. Zatvara li Lučka kapetanije iz godine u godinu oči pred ovim problemom u uvali? Lučki kapetan Mato Kekez pravda se kako su u posljednjih mjesec dana dva puta njihovi inspektori izašli na teren i izvršili nadzor, ali bez većeg uspjeha. – ” Pokušali smo utvrditi čije su to ležaljke koje su ilegalne, međutim od niti jednog svjedoka nismo dobili iskaz o kojoj osobi, tvrtki ili obrtu se radi. Prilikom naših nadzora nismo primjetili niti uočili da se u tom trenutku iznajmljivaju skuteri” – istaknuo je Kekez. S druge pak strane, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Zlatko Uršić, Dubrovačkoj televiziji potvrdio je da su komunalni redari izašli na teren i utvrdili da se radi bez koncesijskih odobrenja. – “Konkretno sad govorim o iznajmljivanju ležaljki. Vlasnika nismo našli i to je mali problem, međutim saznali smo neke stvari i pokrenut ćemo postupak oduzimanja tih ležaljki vrlo brzo”- obećao je Uršić.

Ako je vjerovati njegovim riječima do kraja sezone nelegalnih djelatnosti na ovom području neće biti. Nadamo se kako obećanje, kao što se često zna dogoditi neće biti ludom radovanje i da je sigurnost Dubrovčana i gostiju ipak bitnija od nečijeg profita.

Prilog Dubrovačke televizije možete pogledati OVDJE

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *