Uklonite bradavice brzo i efikasno prirodnim pripravcima

1115

Najčešće nastaju u srednjoj dobi i to uglavnom na mjestima gdje se koža trlja – na vratu, u području prepona i pazuha, ispod dojki i po trbuhu. Ako želite posegnuti u prirodnu riznicu i riješiti se bradavica, donosimo neke isprobane metode.

Bradavice ili fibromi dobroćudne su izrasline na koži koji izgledaju kao maleni mekani čvorići. Često su na peteljci. Uglavnom su boje koće, promjera nekoliko centimetara. Promjene nisu zloćudne, ali ih je s vremenom sve više pa su estetski problem.

MORSKA VODA

Najbolji prirodni lijek protiv bradavica je morska voda jer sol i jod odlično isušuju. Potrebno je što duže boraviti u morskoj vodi ili natopiti lanenu krpu morskom vodom i držati oko pola sata na bradavici. Postupak ponoviti dok ne otpadne.

LUK

Često se koristi za uklanjanje bradavica po tijelu. Potrebno je nasjeckati i posoliti glavicu luka i ostaviti da pusti sok. Tom tekućinom mazati bradavice dva puta tijekom dana.

RICINUSOVO ULJE

Također vrlo efikasno. Potrebno ih je mazati ujutro i navečer. Možete napraviti i pastu od ricinusovog ulja i sode bikarbone, te ih njome mazati nekoliko puta dnevno.

SMOKVA

Njezino mlijeko ili sok nakapajte na bradavicu. Pustite da se osuši, a zatim isperite mlakom vodom i ponavljajte postupak sve dok bradavica ne otpadne.

KORA OD BANANE

Okolo bradavice omotajte koru od banane i ostavite takom tijekom noći. Postupak ponavljajte tijekom dana.

LIMUNOV SOK

Iscijedite sok svježeg limuna i nanesite ga na bradavicu. Pustite 20 minuta pa isperite vodom.

PIVSKA PJENA

Gazu ili pamučnu krpu natopite pivskom pjenom i stavite na bradavicu. Ponavljajte svakodnevno.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *