Ususret pola stoljeća Alana Forda, predstavljena knjiga ‘’Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom’’

135

Obožavatelji stripa Alan Ford opet su došli na svoje u legendarnoj Cvjećarnici koja se smjestila u prizemlju Narodne knjižnice Grad, 20. lipnja, kada se upriličilo predstavljanje knjige ‘’Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom’’, uz autora Ivana Sršena i sugovornika Borisa Njavra.

Knjiga je zapravo veliki razgovor s Maxom Bunkerom, a posvećena je pedesetoj obljetnici izlaska prvog broja njegova stripa Alan Ford u Italiji (1969), koja se obilježava ove godine. Na 40-ak stranica, Bunker se obraća izravno vjernim hrvatskim čitateljima, a donosi i ispovijesti ‘’zagriženih’’ obožavatelja..

Pored intervjua knjiga sadrži zanimljive fenomenološke tekstove koji prate endemski razvoj i popularnost Alana Forda na ovim prostorima, kao i prevoditeljski genij Nenada Brixyja, uz još nekoliko fanovskih dodataka kao hommage vremenu za generacije koje su odrastale uz Grupu TNT.

Bila je ovo još jedna izvrsna prilika za doznati sve o autoru Alana Forda, očekivati neočekivano, a tko nije došao izgubio je dobitak, dobio je gubitak … cijena? Prava sitnica.

O autorima:

Ivan Sršen (kodno ime Sehr Schön) odrastao je na Petoj aveniji i kao dijete bezuspješno tražio Cvjećarnicu, za koju su mu roditelji rekli da je izmišljena. Radi u Zagrebu kao urednik, prevoditelj i pisac, a nakon što je spletom bizarnih okolnosti upoznao Maxa Bunkera odlučio ga je intervjuirati i time srušio četvrti zid na koji se u životu većinom oslanjao.

Antonija Radić agentica je konkurentske tajne grupe koja se infiltrirala kao prevoditeljica kako bi otkrila stvarnu dob Broja Jedan – zbog najnovijih otkrića gaji opravdane sumnje da on prikriva svoje prave godine, da ustvari ne živi u Milanu i da drži svjetske lidere u šaci. Cover identity – talijanistica.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *