UŽAS NA ULICAMA SPLITA/ Uhićene tinejdžerice koje su tukle i maltretirale vršnjakinju: Snimale mobitelom kako je ponižavaju

1127

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je za Slobodnu Dalmaciju da su dvije tinejdžerice, koje su brutalno maltretirale i vrijeđale treću, uhićene u večernjim satima Uskrsa, 31. ožujka. Naknadno je za Večernji list potvrđeno da su na Uskrsni ponedjeljak u policiji sve tri tinejdžerice koje su maltretirale vršnjakinju, a kriminalističko istraživanje još je u tijeku.

Naime, društvenim mrežama i Facebook grupama u nedjelju se proširio užasno nasilan video maltretiranja sa splitskog područja u kojem jedna tinejdžerica na ulici mlati i čupa drugu. Druga nasilnica dobacuje, vrijeđa djevojku koja kleči na koljenima i grubo je ponižava. Potkraj snimke djevojci s leđa prilazi treća mlada djevojka i snažno je udara nogom, pri čemu žrtva pada i udara licem o tlo.

Na društvenim mrežama čak se dijeli informacija o kojim je maloljetnicama riječ, njihova imena te profili na mrežama. “Oćeš se meni ispričat’ zato šta sam ja popušila batine?” pita nasilnica maltretiranu djevojku i govori joj kako je “zbog njezinih laži bila u kazni dva mjeseca…”. U Facebook grupi “Mame iz Splita i okolice” stoji uz objavljeni video: “Molim vas da ovo objavite da se vidi šta se događa po Splitu, ovo nije normalno. Sve je već prijavljeno”.

Nakon što je snimka objavljena, stravičan čin vršnjačkog nasilja osudili su brojni poznati Hrvati. – Ne znam jeste li vidjeli snimku koja kruži društvenim mrežama gdje tri maloljetne curice maltretiraju četvrtu. Ljudi, nećemo nasiljem i batinama rješavati stvari. Volimo se i svakog cijenimo – poručila je pjevačica Jelena Rozga sa svojega koncerta.

– Pa je li ovo moguće? Ovo mlade cure? Ako je potrebna bilo kakva pomoć ili razgovor curi, neka se javi, nije sama. Ima stručnih i duhovnih ljudi koji su spremni besplatno pomoći – na društvenim mrežama piše poznati sportaš, kickboxer Antonio Plazibat.

IZVOR: vecernji.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *