Večera od Kandelore: Brojni poznati iz društvenog i javnog života

729

Tradicionalna Večera od Kandelore održana je u nedjelju navečer u Revelinu uz Dan Grada Dubrovnika i Festu sv. Vlaha.

Predstavnici Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković, njegove zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica ugostili su brojne osobe iz javnog i političkog života Dubrovnika i Hrvatske.

Svojim gostima obratio se domaćin, gradonačelnik Mato Franković. -„Tradicija je najveći pokazatelj kulturnog bogatstva jednog naroda. Ona je snažan dio zajedničkog identiteta. Ovako bogatu i živu tradiciju koja je stoljećima uspjela zadržati svoje izvorne oblike dužni smo posebno baštiniti i pažljivo čuvati, ali i u njoj uživati. Duh vječnog grada može se doživjeti svakodnevno, u svako doba godine, ali rijetko što govori više o ovome gradu i ljudima od Feste poput golubica, djece u narodnim nošnjama, izvijanje barjaka, plotuna trombunjera, ukrašen grad pun čeljadi, procesija… Puno je elemenata koji ovu našu Festu čine toliko jedinstvenom“, rekao je gradonačelnik Franković.

-„Svima vama želim zahvaliti što svatko na svoj način prati i podržava napore ove gradske uprave da Dubrovnik pretvori u grad skrojen po mjeri svojih građana, grad u kojem njegovi građani mogu ostvariti svoje pune potencijale, ali i grad koji svim posjetiteljima osigurava najbolje iskustvo boravka u njemu. Nastavit ćemo odlučno koračati dalje na tom putu uz zaštitu svetog Vlaha. Neka u nama večeras zato odzvanjaju riječi njegove himne: Čuj, sveti Vlaho naš, molitve glas. Dubrovnik čuvaj svoj, čuvaj sve nas!“, poručio je gradonačelnik.

Večeri su između ostalih nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednica EK Dubravka Šuica i državni tajnici Nikolina Klaić, Sanja Putica i Frano Matušić, kao i ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *