VEČERAS U SPONZI Otvaranje izložbe ”70 godina u službi baštine”

162

 Izložba pod nazivom 70 godina u službi baštine u organizaciji Društva prijatelja dubrovačke starine, bit će otvorena večeras, 16. kolovoza u 20.30 sati u atriju palače Sponza, a ulaz je slobodan.

Izložba 70 godina u službi baštine Društvo prijatelja dubrovačke starine 1952.–2022. posvećena je Gradu, koji svojim naslijeđem uvijek iznova inspirira i vuče naprijed. Posveta je svim nekadašnjim članovima, na čelu s gosparom Lukšom Beritićem, koji su svoje znanje, vrijeme i ljubav ugradili u temelje Društva te svim sadašnjim članovima – volonterima koji na najbolji način nastavljaju građansku tradiciju rada za dobrobit sveukupne materijalne i nematerijalne baštine, znamenu svoga identiteta. 

Društvo prijatelja dubrovačke starine, neovisna, nevladina, neprofitna građanska udruga osnovana 1952. godine u svrhu čuvanja, zbrinjavanja i promicanja bogate i slojevite dubrovačke kulturne baštine 12. kolovoza 2022. godine navršila je 70 godina postojanja i rada u službi baštine. Utemeljitelj Društva, prvi i doživotni počasni predsjednik bio je Lukša Beritić koji je imao viziju da građani volonteri brinu za svoje spomenike uz pomoć stručnih institucija, unoseći u njihovu zaštitu svijest i savijest dubrovačkoga puka.

Nakon otvorenja, izložba će se moći razgledati do 28. kolovoza, svakim danom od 9 do 21 sat.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *