Velika akcija u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, oglasio se USKOK: ‘Uhićeno je više desetaka ljudi’

907

Akcija je usmjerena na razbijanje poveće skupine ljudi koji se sumnjiče da su u sustavu zločinačkog udruženja organizirali utaje poreza većih razmjera. Kako neslužbeno donosi  24sata.hr   radi o 50 milijuna kuna.

Oko uhićenja se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta – priopćili su.

Navode i kako je realizacija počela u jutarnjim satima na području PU zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske. Uhićeno je više desetaka ljudi.

– U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a u akciji sudjeluje 180 policijskih službenika – priopćili su.

O svemu se oglasio i USKOK.

– Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave. Navedene radnje, koje se provode u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile porezna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – priopćili su.

Više informacija uskoro…

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *