VELIKA FOTOGALERIJA// Svečano otvoren jubilarni 20. Mediteranski sajam

1173

Danas je u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, svečano otvoren jubilarni 20. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Mediteranski sajam Dubrovnik najveća je nacionalna manifestacija za male poduzetnike, obrtnike i OPG-ove, a kojeg već tradicionalno i s veseljem posjećuju mnogi Dubrovčani i njihovi gosti. Jednako mu se vesele i oni koji izlažu i prodavaju svoje proizvode. I ove godine je ponuda zaista bogata. Egzotično voće i povrće, kobasice, pršut, kulen, panceta, čvarci, razne vrste sireva, med i pčelinji proizvodi, prirodna kozmetika, domaći kolači, razne vrste ručno rađenih pralina i čokolada… Stvarno nema čega nema, sigurno ćete naći nešto za sebe.

Sajam i ove godine organizira Mediteranski sajam Dubrovnik j.d.o.o., uz suorganizaciju Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o.

„Dvadeset godina smo ustrajali, a nadam se da ćemo ustrajati i dalje u organizaciji ovog sajma. Osnovni cilj nam je od početka bio povezati proizvođače i krajnjeg korisnika, posebice imajući na umu da smo mi turistička županija“ – rekao je voditelj Mediteranskog sajma Vedran Kraljević.

„Ovakvi sajmovi nam uvelike pomažu u provođenju naših politika jer promiču zdrave, ekološke proizvode. Posebno me veseli što u posljednje vrijeme imamo rast proizvoda s oznakom izvornosti i trenutačno smo sedmi u EU. Ulagat ćemo i u oznake hrvatske kvalitete koje jamče slijed proizvoda od polja do stola“ – istaknula je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministrica Marija Vučković čestitavši organizatorima jubilarni rođendan.

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević izrazila je zadovoljstvo što je, unatoč pandemiji i svim okolnostima, sajam okupio brojne izlagače iz cijele Hrvatske. „Ovo je zaista jedinstveni sajam i to ne samo po prepoznatljivosti ekološke proizvodnje, a upravo na Mediteranskom sajmu 2005. godine pokrenuta je i ostvarena inicijativa da se Dubrovačko-neretvanska županija proglasi GMO free županijom“ – naglasila je pročelnica Marević.

Mediteranski sajam u Dubrovniku danas je posjetio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima, te pročelnik upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić, a četverodnevnim programom 20. sajma u hotelu Rixos Premium Dubrovnik uz izložbeni dio, predviđene su brojne radionice, predavanja te Gastro show popularnih kuhara. U kulturno umjetničkom programu danas su nastupili članovi KUD-a “SV. Juraj Osojnik” te klapa Bonaca iz Šibenika.

Sajam će biti otvoren do 27. ožujka.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *